Sivut

tiistai 29. maaliskuuta 2011

Sähkösuunnitelmia ja valaistussuunnitelmia

Monet asiat ovat hankalia hahmottaa suunnitteluvaiheessa. Mittasuhteet, käytettävyys, ulkonäkö jne. Tähän asti suunnittelu on sujunut aika helposti, koska mielikuvat ovat olleet pitkälle hioutuneet vuosien aikana. Mutta sitten tuli vuoroon sähkösuunnittelu. Miten vaikeaa onkaan miettiä sähkörasioiden, valokatkaisimien ja valaistusten paikat! Naisen näkökulmasta olen jo kauan sitten miettinyt millaisia lamppuja haluan, mutta kaikki muu onkin uutta. Jonkinlaiset hahmotelmat saatiin eilen valmiiksi kun Jussi lähti ensimmäiseen palaveriin sähkösuunnittelijan luokse. Eli ystävät, älkää ihmetelkö jos kyläilyn yhteydessä katselemme teidän kotien pistorasioita ja valaistusratkaisuja :) Kuopion asuntomessuilla tykästyimme persoonallisiin valaistusratkaisuihin esim. Villa Valossa.

Alla olevat kuvat valaistusideoita/valaisinideoita

katosta roikkuvat yövalot



usean lampun käyttö


haaveilua :)
rappujen valaistus
ulkovalo

valaistu kukkaruukku
ulkovalaistusta

maanantai 28. maaliskuuta 2011

Ovisuunnitelmia

Myös ovien ja ikkunoiden kanssa suoritamme kilpailuttamisen ainakin seuraavien valmistajien kanssa: Fenestra, Pihla, Skaala ja Domus. Ikkunoiden ja ovien värinä olisi tumman harmaa. Ulko-oven viereen tulee levike ja yläpuolelle ikkuna. Alla olevat kuvat valmistajien sivuilta.


sisäovi
sisäovi
ulko-ovi. erityisesti miellyttää pitkä ovenkahva
ulko-ovi. ilman puulistoja

levike. tummanharmaana

yläikkuna. tummanharmaana

Keittiösuunnitelmia vol.1

Meidän tarkoituksena on kilpailuttaa ja vertailla kaikki isommat ja pienemmätkin ostot. Rakentaminen alkaa vasta heinäkuussa, joten nyt on aikaa/kiinnostusta/voimia selvittää mistä saadaan edullisesti, mutta laadukkaasti. Keittiön suunnittelu ja kilpailuttaminen on ajankohtaista jo nyt, koska vielä voidaan vaikuttaa pohjaratkaisuun. Myös sähkö- ja LVI-suunnitelmien vuoksi keittiön ratkaisut olisi hyvä saada lyötyä lukkoon piakkoin.

Kilpailutamme Kuopion keittiövalmistajista ainakin seuraavat: Parma keittiöt, Puustelli, Isku keittiöt, PR-kaluste, Domus keittiöt, Keittiöjätti, Toivekeittiöt, Kodin puusepät, JR-kaluste ja RT-kaluste. Mielikuvat tulevasta keittiöstä on jo olemassa, mutta vaihtoehtoja otetaan vastaan. Alakaapistot tulisi kiiltävän valkoisena ja yläkaapit joko samanlaisina tai maitolasiovilla. Tasot tulisi todennäköisesti tammesta. Kaappityypeistä meitä miellyttää eniten leveät vetolaatikot. Yläkaapit tulisi kippikaappeina. Korkea ulosvedettävä rullakkokaappi tulisi kodinkoneiden viereen. Muuten kaappien suhteen ei ole tarkkoja suunnitelmia. Hanamalli ollaan jo valittu, Oraksen safira.

Keittiöideoita (eri keittiövalmistajien sivuilta). Alla olevista kuvista mikään ei ole juuri sellainen mikä halutaan, mutta jotain tuohon suuntaan.








Oraksen safira

Meidän tontti

Tonttien valintatilaisuus tuli ja meni. Listat oli tehty valmiiksi ja pientä jännitystä oli ilmassa kun menimme valintatilaisuuteen. Lopulta saimme meidän 2.toiveena olleen tontin. Olemme oikein tyytyväisiä tonttiin. Saimme juuri sellaisen tontin, jota lähdimme alunperinkin hakemaan: rinnetontti ulkoringistä järvinäkymällä! Meidän ja vasemman puoleisen naapurin välillä on tyhjää aluetta noin 6 metriä, mikä on vaan plussaa.

Meidän tontti korttelisuunnitelmassa

Tontin selvittyä alkoikin suunnitteluvaihe. Viime viikot on kuluneet pohjapiirrustusta hioessa. Yli-innokkaina rakentajina ollaan käyty tontilla viikoittain, vaikkei siellä mitään ihmeempää nyt tapahdukaan :) Alla olevat kuvat ovat meidän tontin ympäristöstä. Omasta tontista otetut kuvat vielä toisessa kamerassa.



Tonttien valitsijat :)