Sivut

torstai 19. toukokuuta 2011

Hahmotelmia sisustuksista: alakerran makuuhuoneet

Alakertaan tulee kaksi makuuhuonetta. Toiseen niistä tulee meidän makuuhuone. Tämän huoneen sisustus taitaa olla ainoa, josta ei ole selkeää visiota mielessä.

Toinen makuuhuoneista tulee olemaan työhuone/vierashuone. Kuopion asuntomessuilla oli poikkeuksellisen paljon tyylikkäitä työhuoneita. Tähän huoneeseen tulee koko seinän mittainen pöytätaso. Huoneeseen aiomme laittaa tehosteeksi voimakasta väriä, valokuvatapetin tai ovitapetin. Muuten huoneesta tulee ihan basic vierashuone vuodesohvineen. Todennäköisesti tämän huoneen ja takkahuoneen väliseen seinään laitamme vanhan ikkunan elävöittämään huoneita.


Kuopion asuntomessuilta

Kuopion asuntomessuilta

Kuopion asuntomessuilta


Tämä on lähinnä sellaista pöytätasoa, jota suunnittelemme

Ovitapetti

Riikka

Hahmotelmia sisustuksista: Alakerran WC

Alakerran wc tulee olemaan arkisemmassa käytössä, joten sinne tulee kaapistot ja hyvin säilytystilaa. Tyyliltään vessa tulee olemaan musta-valkea. Altaaksi valitsimme malja-altaan. Seinälle tulee iso peili vaakatasoon. Kaapistot tulee olemaan matalia, jolloin saamme laskutasoa mahdollisimman paljon. Peiliseinän maalaamme mahdollisesti tehostevärillä hopeanharmaaksi. Laattoja emme ole vielä valinneet.


Kuopion asuntomessuilta




Kuopion asuntomessuilta

Riikka

lauantai 14. toukokuuta 2011

Keittiösuunnitelmia vol.2

Keittiöiden suunnittelu on edennyt siihen, että jäljellä on kolme valmistajaa: Topi-keittiöt, Domus ja Kodin puusepät. Ensi viikolla on vielä yksi palaveri ja sitten pitäisi tehdä päätöksiä. Vaikeaa tulee olemaan. Valmistajien tarjoukset sisältävät keittiön lisäksi wc:t, eteisen, vaatekaapit, kodinhoitohuoneen (liukuovineen) sekä walk in -vaatehuoneen. Kokonaisbudjetti näille huoneille on 20 000e, sisältäen kodinkoneet.

Keittiö: Tällä hetkellä olemme päätymässä valkoiseen keittiöön. Yläkaapeiksi tulee kahteen riviin kippikaappeja, joista toiset maitolasiovilla. Alakaappien väri on joko lyijy tai kiiltävän valkoinen. Tasona valkoinen laminaattitaso ABS-listalla, jossa on alumiiniefekti. Saarekkeeseen tulee puutaso, joko lämpökäsitellystä koivusta tai tammesta. Välitilaan tulee valkoista lasia.  

Keittiötieto-sivustolta löytyy mielenkiintoista luettavaa kilpailuttamisesta.

Keittiövalmistajien hintaerot

Domuksen laminaattitaso alumiiniefektillä

Riikka

Hahmotelmia sisustuksista: Yläkerran wc

Keittiön suunnittelun yhteydessä olemme suunnitelleet myös muutkin huoneet, joihin tulee kiinteitä kalusteita (wc:t, eteinen, kodinhoitohuone, walk in). Tätä huonetta suunnitellessa muutamat suunnittelija ovat olleet ihmeissään kun ollaan todettu ettei tarvita tähän huoneeseen muuta kuin allas ja pönttö :). Päätimme jo aikaisessa vaiheessa että yläkerran wc on "vierasvessa", eikä haluta sinne kaappeja ollenkaan. Huoneeseen tulee vanhasta lankusta tekemämme taso, jonka päälle tulee malja allas. Seinälle tulee samaista vanhasta lankusta itse tekemämme peili. Vessan takaseinälle laitetaan todennäköisesti joku valokuvatapetti, joka sopii huoneen tunnelmaan. Jossain vaiheessa minulla oli visio että rakentaisin pajusta sellaisen yhden seinän täyttävän koristushässäkän, mutta pikkusiskoni ja Jussi eivät lämmenneet idealle ;) Katsotaan kokeilenko tätä ideaa ennen tapetin laittamista. Useasti onkin ollut niin, että minulla on idea mielessä mutta en osaa selittää sitä muille ennen kuin se valmistuu. Aiemmassa kodissamme oli eteisen seinällä paljon kehuja saanut pajun oksa, johon kiinnitin lasikristalleja ja valosarjan. Ihan harmitti irrottaa se seinältä muuton yhteydessä.

Ne jotka ovat käyneet Fagernäsin kartanon juhlatilassa pystyvät hahmottamaan tämän vessan tunnelmaa, koska samaista lankkua on käytetty siellä olevissa vessoissa. http://www.fagernas.fi/




yllä vaihtoehtoja valokuvatapeteista  



Fagernäsin kartanon juhlatilasta
Fagernäsin kartanon juhlatilasta

Riikka

Hahmotelmia sisustuksista: Yläkerran makuuhuoneet

Jotain kummallista tapahtui kun jo kerran julkaisemani teksti olikin kadonnut sivuilta... Noh, nyt kirjoittelen samat asiat uudestaan.


Yläkertaan tulee kaksi makuuhuonetta. Alussa makuuhuoneita ei jaeta väliseinällä vaan huoneesta tulee iso lastenhuone, jossa mahtuu leikkimään ja pelaamaan. Tämäkin idea bongattiin Kuopion asuntomessuilta. Huoneen yksi sivu tulee täyteen vaatekaappeja, jotka myöhemmin voidaan jakaa kahteen makuuhuoneeseen. Tässä ratkaisussa on otettava huomioon se, että kaapit on jaettavissa. Esim. liukuovi-ratkaisu ei toimisi. Muuten huoneista tulee "perusmakkarit.


Lastenhuone on yksi sisustuksen suosikeista. Olenkin jo kerennyt suunnittelemaan vaikka mitä tähän huoneeseen. Ideoita on enemmän kuin huoneessa tilaa :) Nykyisessä lastenhuoneessamme sekoittuu vanhan ja uuden yhdistelmä. Sisustuselementteinä meillä on tällä hetkellä vanhat lastenrattaat, vanha ikkuna, pikku mökki (kiitos vaan Kaunis pieni elämä -blogin idealle) ja pajusta tehty vaatepuu (tämäkin bongattu sisustusblogista, minkä nimeä en valitettavasti laittanut talteen). Muuten huonetta koristaa valokuvat ja koriste-esineet.


Varmasti toteutukseen päätyvä idea on sukupuun maalaaminen seinälle. Sukupuuhun tulisi puutapit, joihin voisi kiinnittää perheenjäsenten ja lähisukulaisten nimet. Toinen idea jonka aion toteuttaa on lastenhuoneen vaatekaappien takalevyn maalaaminen/maalauttaminen jollain kirkkaalla värillä esim. keltainen tai vihreä. Selvitinkin yhden keittiösuunnittelupalaverin yhteydessä onko mahdollista tilata taustalevyä valmiiksi kirkkaalla värillä. Odotellaan vastausta ensi viikon palaveriin








Ihana tunnelma!

Yksityiskohtia


Vaatepuu (ei meidän)

Kuopion asuntomessuilta


Riikka

perjantai 13. toukokuuta 2011

Suunnitelmat alkavat valmistua

Vielä olis melkein kaksi kuukautta ennen kuin tontille pääsee "puuhastelemaan". Tänään kävin tontilla katsomassa kadun rakentamisen tilannetta. Kaukolämmön koeponnistusvaihe oli meneillään.

Suunnitelmista seuraavat ovat jo hyvällä mallilla:
Arkkitehtisuunnitelmat (jotka tein itse)
Asemapiirustus (jonka tein itse)
LVI-suunnitelma
Sähkösuunnitelmat

LVI-suunnitelmat sujuivat hyvin. Suunnittelijan kanssa pidimme ennen suunnittelun aloittamista palaverin, jossa katsoimme meidän viemäreiden ja vesipisteiden paikat. Suunnitelmien edetessä pidimme vielä toisen palaverin, jossa katsoimme kuvat läpi ja korjasimme muutaman kohdan.

Rakennesuunnittelu alkanee parin viikon päästä. Rakennuslupaa voi hakea vasta kesäkuun alussa, koska tontin vuokrasopimusta ei ennen sitä kaupunki tee. Tämä johtunee vielä keskeneräisetä kadunrakentamisesta.

Jussi

keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Hahmotelmia sisustuksista: Sauna

Kuopion asuntomessuilla tykästyttiin molemmat tummiin, melkeinpä mustiin saunoihin. Savusaunamaiset ratkaisut eivät ole meidän juttu, mutta jotenkin nämä tummat saunat vaan herätti mielenkiinnon. Nyt suunnitteluvaiheessa selailin Pukkilan sivuja ihan muiden huoneiden merkeissä ja löysinkin hienon saunan. Saunan seinissä oli käytetty tavallisesta paneloinnista poiketen laattoja. Heti piti kysäistä Jussilta paneloinnin hintaa verrattuna laattoihin (jääkö upea laattasauna vain haaveiluksi). Pienen hintavertailun jälkeen sain jatkaa haaveilua :) Hinnat pyörivät melkeinpä samoissa summissa. 

Saunan suhteen musta sävy tuntuu oikein hyvältä, mutta kylpyhuone vielä mietityttää. Jääkö se liian pimeäksi jos kaikille seinille tulee mustaa laattaa? Lattioihin olisi tulossa mustaa tai suklaan ruskeaa pienempää laattaa kuin seinille. Jotain "kevennystä" kylpyhuone vielä kaipaa, ehkä peili tai hopeansävyistä mosaiikkia. 







Kuopion asuntomessujen musta kylppäri ja sauna
..



Kuopion asuntomessut kuvina:


Riikka

sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Pohjapiirrustukset ja kuvia tontilta


Tontti lumien sulettua
           
Talo takapihan puolelta
Talo etupihan puolelta



Yläkerran pohjakuva

Alakerran pohjakuva





Valaistuksesta

Niinhän siinä kävikin että meidän tekemät suunnitelmat ja hahmotelmat valaistuksen suhteen menivät uusiksi. Ensimmäinen tapaaminen sähkösuunnittelijan kanssa oli, ja aika paljon muokattavaa ja uudelleen mietittävää tuli. Rehellisesti pitää sanoa ettei meillä ollut mitään hajua miten valaistussuunnitelmaa pitää tehdä :) Päivänvalon ja epäsuoran valaistuksen käyttö ovat tämän hetken trendejä valaistuksessa. Tarkemman perehtymisen jälkeen meidänkin taloon on tulossa epäsuoraa valaistusta ja mahdollisimman vähän spotteja. Olohuoneeseen joudumme rakentamaan valolistan kiertämään seiniä, mutta keittiöön epäsuoraa valaistusta saamme laitettua kaapistojen päälle ja välitilaan. Päivänvalon käytöstä emme ole vielä tehneet päätöksiä. Todennäköisesti tulemme käyttämään sitä yläkerrassa. Sähkösuunnittelija suositteli käyttämään myös seinävalaisimia, mutta ainakaan vielä ei ole löytynyt silmää miellyttäviä malleja.

Hyödyllinen linkki epäsuorasta valaisusta ja muusta kodin valaisemiseen liittyvästä on:
http://www.adlux.fi/public/index.html

seinävalaisin
seinävalaisin

valaistus vaatekaapissa

ulkovalaistusta

epäsuoraa valaistusta Villa Valossa

epäsuoraa valaistusta keittiössä

epäsuoraa valaistusta olohuoneessa valolistan avulla