Sivut

lauantai 25. helmikuuta 2012

Wc:t

Yläkerran wc:n sisustussuunnitelmia on kuvailtu jo aiemmin, mutta nyt kun kiinteät kalusteet on lopullisesti valittu niin suunnitelmatkin on loppuun lyöty.

Yläkerran wc tulee "vieraswc" käyttöön. Sinne ei tule laatikostoja tai kaappeja. Säilytystavaraa ko. vessaan ei ole tarkoitus tuoda. Pöytätasolle ja lattialle laitetaan tarpeellisia tavaroita varten korit. Vessan lattia tulee harmaasta pienestä laatasta. Seinät maalataan valkoiseksi. Vessanpöntön taustaseinälle tulee valokuvatapetti Photowall-sivustoilta. Pöytätaso on itsetekemä vanhasta lankusta. Aiemmin taso oli meidän makuuhuoneessa. Samoin peili on itsetekemä ja samaisesta lankusta. Peilin ylle tulevat valot ovat vielä auki. Kattoon tulee yksinkertainen ja hyvin valaiseva plafondi.




Alakerran wc tulee arkiseen käyttöön. Alakerran vessaan halusimme hyvin säilytystilaa. Lattiat tulevat samasta harmaasta pienestä laatasta kuin yläkerran wc. Seinät maalataan valkoiseksi. Voi
olla että peilin taustaseinä maalataan tehostevärillä esim. hopeanharmaalla.

 Kuva Domukselta.

Walk in

Alakertaamme tulee walk in-vaatehuone. Vaatehuoneen oveksi valitsimme huurrelasiset liukuovet, joiden yläpuolelle asetamme valon. Näin myös käytävään tulee lisää valoa. Huoneen yhdelle seinälle tulee vaatekaappi, johon valitsimme kummankin tarpeita vastaavat sisällöt. Oven vastaiselle seinälle tulee kokovartalopeili. Huoneen keskelle hankimme rahin tuomaan mukavuutta. Sisustuselementtinä hankimme myös vaatetorson. Huoneen lattialle tulee isompaa harmaata laattaa. Seinät maalataan valkeaksi.

Linkkivinkkinä muille walk in-huonetta suunnitteleville tai siitä haaveileville Adalmiinas secret blogin upea vaatehuone.

perjantai 24. helmikuuta 2012

Keittiö

Päädyimme lopulta ottamaan keittiön, khh, walk in-huoneen, eteisen kaapit, lastenhuoneen kaapit ja wc:n Domukselta. Hinta-laatu -suhde ja tyylikkyys ratkaisivat valinnan.

Keittiön alakaapeiksi valittiin kiiltävän valkoiset laatikostot. Jääkaapin viereen tulee korkea kaapisto, ulosvedettävillä hyllyillä/koreilla. Yläkaapeiksi valitsimme kippikaapit kiiltävän valkoisella ovella sekä etsatuilla lasiovilla (+alumiinikehys). Pöytätason suhteen kävimme pitkät pohdinnat. Haaveet kivitasosta koko keittiöön kariutui suolaisen hinnan vuoksi. Saimme kotiin testikäyttöön palan valkoista laminaattia. Hyvin on toiminut. Ollaan myös testattu sen päällä leikkaamista, ilman suurempia jälkiä. Käytännössä leikkaamista ei ole kuitenkaan tarkoitus tehdä laminaatin päällä. Laminaatti osoittautui hyväksi. Tasosta tulee kiiltävän valkoinen alumiiniefekti ABS-listalla. Saarekkeen taso on vielä auki. Toivottavasti budjetti antaa myöten ja saadaan saarekkeelle valkoinen kivitaso.

Keittiön lattiaan tulee suklaanruskeaa parkettia ja seinät maalataan valkoiseksi. Välitilaan tulee valkoista lasia. Kaapistojen alle tulee led-valot. Kaapistojen päälle tulee todennäköisesti loisteputkilla epäsuoraa valaistusta. Kattoon laitamme hyvin valaisevia plafondeja luonnonvalolla. Saarekkeen päälle olemme haaveilleet Philipsin uutuusvalaisimesta.







Kuvat Domukselta.

Kodinhoitohuone

Kodinhoitohuoneen suunnittelussa tavoittelimme käytännöllisyyttä. Tämän vuoksi päädyimme rakentamaan neliön muotoisen huoneen, jossa mahtuu tekemään kotihommia hyvin. Huoneeseen halusimme hyvin säilytystilaa, mutta myös pöytätasoa. Pyykeille halusimme useamman korikaapin. Huoneessa tehtävä työ ei ole meidän mielestä kovin houkuttelevaa, joten siksi halusimme piristää itseämme värikkäillä kaapeilla. Väriksi valikoitui punaisen ja valkoisen yhdistelmä. Lattialaatta tulee samaisesta pienestä harmaasta laatasta. Seinät maalataan valkoiseksi. Hyvä valaistus luonnonvalolla. Tyhjälle seinälle on suunnitteilla eräänlainen asetelma...

Kodinhoitohuoneen ja Walk in-huoneen välille ei tule ovea. Huoneita jakamaan tulee sisustusverho.



Kuva Domukselta.

keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Olohuone

Olohuoneen osalta sisustussuunnitelmat alkaakin olla valmiina. Huoneessa on vinokatto. Olohuoneen ja keittiön rajalla on aiemmin esitelty takka. Ruokapöytä sijoittuu myös olohuoneen ja keittiön rajalle. Olohuoneeen seinät maalataan valkoiseksi ja lattiaan tulee suklaanruskea parketti.

Nämä löytyvät meiltä kotoa:

                                                     

Markslöjd, Ekenäs-lattiavalaisin




                                                          Nämä ovat ostoslistalla:

                   EKTORP 3:n istuttava sohva IKEA Helppo pitää puhtaana konepestävän irtopäällisen ansiosta.EKTORP Divaani IKEA Helppo pitää puhtaana konepestävän irtopäällisen ansiosta. Polyesterikuitutäytteinen selkätyyny antaa mukavan pehmeän tuen selälle.

                             
                              tumma vitriini esim. Pentikistä (kuva Villa Whitesta)


               Koodi-pellavalaskosverho, valkoinen  

tiistai 21. helmikuuta 2012

Ensimmäiset sisustusostokset uuteen kotiin


Pikku hiljaa talon valmistuminen konkretisoituu ja päästään sisustuspuuhiin tai ainakin niiden suunnittelemiseen. Viikonloppuna päätimme lopulliset valaisimien paikat yläkerran osalta. Olohuoneeseen on tulossa kolmen valaisimen "asetelma". Oikeiden pistokepaikkojen sijoittamisen vuoksi valaisimet täytyi hankkia jo tässä vaiheessa. Kuvia ei muistettu ottaa valaisimista tulevalla paikalla. Valaisimet asetellaan hieman lomittain ja melkein kiinni toisiinsa. Riisipaperivalaisimet ovat kooltaan 40cm ja 60cm. Härvan koko on varmaan hyvin lähelle tuota 60cm. Lampuiksi näihin ollaan valittu puhtaan valkoiset valot, 5000K. Varmaan kokeillaan vieläkin kylmempää sävyä, jotta valaisimet näyttävät lamppujenkin kanssa valkoisilta.



Kuvat lainattu Kodinterran sivuilta.

Seuraavat ostokset tulevat myös olohuoneeseen. Tv-tasoksi haluamme kiiltävän valkoisen ja hyvin simppelin näköisen pitkän ja matalan tason. Jyskissä on ollut tämänlainen taso jo pitkään myynnissä ja sellainen löytyy jo useamman ystävämme kotoa. Tämän viikon ajan ko.taso on tarjouksessa hintaan 100€.

Samaan sarjaan kuuluva lipasto löytää paikkansa joko eteisestä, työhuoneesta tai alakerran käytävästä. Sekin myös tarjouksessa 150€.

maanantai 20. helmikuuta 2012

Lastenhuone

Nämä meiltä jo löytyy (kuvat huonolaatuisia):

                                        vanha kehto                                                  jatkettava lastensänky
                     vanhoja lastenleluja (lipasto ei tule ko.huoneeseen)                         puppy   

 
                   vauvan la siesta riippumatto                vanhat rattaat                                Vallilan sivuverhot

+ pikkumökki, vaatepuu, vanha ikkuna


Nämä ovat hankintalistalla:

 Vallila, sivuverho Majavankaali
                           Amanda B:n räsymatot            Virvatulen Lola-valaisin x 2         Vallilan sivuverho


+ hyvä säilytysjärjestelmä leluille, sisustustarra omalla tekstillä, vanha pirtin pöytä maalattuna valkoiseksi, avoin kirjahylly seinälle, sukupuu maalattuna

Lastenhuone on tällä hetkellä yhdistelmä kahdesta huoneesta, jotka on tarkoitus jakaa jossain vaiheessa väliseinällä. Huoneessa on vinokatto. Seinät maalataan valkoisella ja lattiaan tulee suklaanruskea parketti. Katsotaan mitä suunnitelluista sisustuselementeistä päätyy lopulta huoneeseen

Laatat valittu!


Pukkilan laattakarnevaalit sattuivat juuri sopivaan aikaan. Kaikki laatat oli -30%. Aika nopeasti löydettiin mieluisat laatat. Yläkerran osalta ratkaisimme laatta-parkettiongelman niin, että laattaa tulee ainoastaan eteiseen ja vessaan. Eteisen laataksi valittiin tummanharmaa suorakaiteenmallinen laatta (Cementi). Vessan lattiaan puolestaan tulee pienempää laattaa samassa sävyssä (Koodi).

Alakertaan laattaa tulee makuuhuoneita lukuunottamatta kaikkiin huoneisiin. Takkahuoneeseen (huom ilman takkaa), käytävään ja walk in-huoneeseen tulee samaa laattaa kuin eteiseen. Pienempää Koodi-laattaa tulee kodinhoitohuoneeseen ja vessaan.

Kylppärin ja saunan osalta alkuperäiset suunnitelmat muuttuivat. Laatoitettu sauna olisi vaatinut supertehokkaan kiukaan, jotta saunassa olisi saatu kunnon löylyt. Kylpyhuoneeseen on yhä tulossa mustat kiiltävät laatat (Kaarna). Lattialaatta tulee mustasta Koodista. Suihkujen taustalle halusimme erilaisen laatan muttei kuitenkaan liian suurella kontrastilla. Pukkilaan oli juuri saapunut ihana uutuuslaatta:

perjantai 3. helmikuuta 2012

Tammikuu kuvina


Tammikuun työt:

- Puhallusvillan puhallus
- Maalämmön asennus ( PR-Lämpö, http://www.pr-lampo.fi/prlampo/)
- Alakerran jätevesipumpun käyttöönotto
- Alakerran ilmastoinnin asennus
- Yläkerran lattiavalu ( MB-Lattiat, http://www.mb-lattiat.fi/mb-lattiat/)
- Alakerran väliseinien teko (Lammin väliseinäkivi, 550 kiveä, http://www.lamminbetoni.fi/portal/fi/tuotteet/lammikivi/valiseinakivi/)
-



Keittiön vesipiste

Ennen valua

Yläkerran lattiapaksuus 9 cm

Alakerran väliseinät

Makuuhuoneiden oviaukot

Kodinhoitohuone

Alakerran käytävä

Alakerran iv-putket ja kaapelihylly


Alakerran lattialämmitys jakotukki,

Yläkerran jakotukit

Kuraeteinen tulee liukuovien taakse eteisessä

Porrasaukko

Olohuone, ikkunat suojattu valua ja ikkunapielien tekoa varten

 Oh

Olohuone keittiöstä päin

 Eteinen

Yläkerran väliseinäkivet