Sivut

perjantai 22. heinäkuuta 2011

3 viikkoa rakentamista takana

Nopeasti on mennyt ensimmäiset kolme viikkoa. Rakentaminen on edennyt erittäin hyvin ja jopa suunniteltua nopeammin. Jussi on tehnyt pitkiä päiviä ja ahkeroinut raksalla. Ulkoista työvoimaa ei olla vielä käytetty muuta kuin koneisiin. Anturoiden tekovaiheessa Jussin työkavereina oli meidän molempien isät, KP ja Maru. Harkkojen latomisessa Jussin kanssa on uurastanut hänen isänsä. Marun kommentti ensimmäisen harkkolastin jälkeen "Olisi pitänyt antaa Jussin leikkiä lapsena enemmän legoilla..". Talkooapuna on myös ollut muita lähisukulaisia. Myös lapsenhoito apu on mahdollistanut näin suuren työpanoksen. Isot kiitokset jo tässä vaiheessa kaikille!



Harkkoja on nyt ladottuna 7.kierrosta. Myös kantavat väliseinät (yhtä lukuunottamatta) on ensimmäisessä valamiskorkeudessa. Ensimmäinen harkkokierros osoittautui hyvin tärkeäksi ja se määrittelikin seuraavat kierrokset. Tarkan työn jälkeen toisesta kierroksesta lähtien latominen sujui nopeasti. Harkkoja ei muurata, eikä eristetä. Harkkokerrokset tiivistetään ruiskutettavalla uretaanivaahdolla. Harkkokerrosten väliin laitetaan raudoituksia, jotta rakenne vankistuu. Ensimmäinen valu tapahtuu meillä 7.kierroksen jälkeen.

Lammin lämpökivi
Lisää Lammin harkoista ja rakentamisesta tästä.

Summa summarum ensimmäiset 3 viikkoa:

Työvaiheet:

  • Pohjatyöt (pintamaat pois, kallion räjäytys, louhokset pois, maan tärytys talon kohdalta)
  • Anturat (muottien valmistus, muottien kasaaminen, korkopisteet, linjaviivat, raudoitus, valaminen)
  • Harkkojen latominen (uretaanilla kiinnittäminen ja tiivistäminen, raudoitus, radon, oviaukko, ikkuna-aukko, sähkörasiat)
  • Kivimuuri

Plussat ja miinukset:

+ Työvaiheet sujuneet ilman suurempia ongelmia
+ Toimitukset ajallaan
+ Lammin harkot osoittautuneet toimiviksi
+ Nopea eteneminen
+ Budjetissa pysyminen
+ Intoa ja kiinnostusta riittää!

- Anturan valamisen jälkeen meinasi tulla kiire tehdä raudoitus maanpaineseinille
- Vaihtelevat säät (kova helle ja ukkoskuurot)
- Rahan meno tuntuu hurjalta! (ainakin nyt alussa)



Ei kommentteja: