Sivut

keskiviikko 10. elokuuta 2011

Asuntomessuille

Perjantaina suunnataan kohti Kokkolan asuntomessuja. Tänä vuonna onkin erilaista katsastaa messutaloja kun oma on jo rakenteilla. Aiempina vuosina ollaan katseltu taloista vinkkejä pohjaratkaisujen suhteen. Nyt kaikki suuret linjat on jo päätettynä. Erityisiä mielenkiinnon kohteita onkin lattiamateriaalit, pihat, sisustus sekä valaistus. Lattiamateriaaleista on jo jonkinlaiset hahmotelmat, mutta uskon että messuilta löytyy uusia ideoita esim. laattojen suhteen. Messuilla parasta onkin se, kun näkee talot valmiina kokonaisuuksia.

Messutaloihin ei olla keretty vielä perehtyä kovinkaan tarkasti (must see-listat hiomatta). Virallisilla messusivuilla kohteet on esitelty osittain hyvin suppeasti. Lehtien ja muiden blogien perusteella kiinnostusta on herättänyt ainakin nämä kohteet:

2 Port Victoria (maanläheiset sävyt, tunnelma)
6 Merilinna Kreivi-talo Oy (yhtenäinen sisustuslinja koko talossa, tummasävyiset kylppärit)
26 Tiileri-koti Matalaenergiatalo (rohkeat mutta samalla hillityt sisustus- ja pintamateriaaliratkaisut)
28 Lakka Kivitalo Kaj Stenvall (ankkataulut livenä)
36 Villa White (ennakkokuvien mukaan yksi suosikeista, vaaleaa ja vanhaa yhdistettynä)
40 Rantakivi (keittiö ja kylpyhuone)

Näiden kohteiden lisäksi katsastetaan mielenkiinnota myös Siken parvekepuutarha, Paola Suhosen ja Milla Alftanin sisustamat kohteet.

Piharatkaisuissa kiinnostaa luonnonkiven käyttö. Ennakkotietojen mukaan Kokkolan messuilla kiveä on käytetty aiempaa enemmän pihasuunnitelmissa.

Kohde nro 6

Kohde nro 2

Messujen jälkeen palataan kuvamateriaalin kera!


Ei kommentteja: