Sivut

torstai 1. joulukuuta 2011

Marraskuun kuulumisia

Katon pellityksen jälkeen aloimme valmistelemaan alakerran lattiavalua. Ensimmäiseksi kaivettiin viemäriputket sepeliin/soraan. Tämän jälkeen tasoitimme sepelikerroksen tasaiseksi. Sepeli oli jo kertaalleen tasoitettu suhteellisen tasaiseksi, mutta viemäreiden asennuksen jälkeen kerros piti vielä tasoittaa ennen styroksin asentamista. Styroksia asennettiin 200 mm koko lattian alle. Ensiksi laitoimme 50 mm, johon upotimme kylmävesiputket. Seuraavaan kerrokseen laitoimme 100 mm styroksin ja sen päälle vielä 50 mm.

Viemäriputkien ja styrosten jälkeen vuorossa sähköputkien, tietokonekaapeleiden ja anteenikkapelin asennus. Sähköjohdoista vedettiin ulkoseinissä olevat sähkörasioiden johdot. Kaapelina käytettiin valmiiksi suojaputkessa olevaa kaapelia. Tämän jälkeen oli vuorossa raudoitusverkon asentaminen. Raudoitusverkon päälle asennettiin lattialämmitys putket. Putkea alakerran lattioihin meni yhteensä 700 metriä. Jakotukit kiinnitettiin oikealle paikalle seiniin ja seinät tasoitettiin tukkien takaa valmiiksi. Lattialämmitysputken asentaminen sujui nopeasti ja ilman ongelmia. Putket kiinnitettiin nippusiteillä. Jos raudoitusverkko olisi ollut 5 mm niin tällöin putken olisi voinut asentaa suoraan verkon korokepaloihin. Vähän hitaampi ja työläämpi tapa oli laittaa nippusiteillä. Työläämmäksi tekee myös se, kun nippusiteiden päät pitää leikata ennen valua pois etteivät ne nouse valun pintaan. Putkien asennuksen ja kiinnityksen jälkeen putket koeponnistettiin paineilmalla, vuotoja ei havaittu.
Näiden työvaiheiden jälkeen vuorossa olikin lattiavalu. Valumiehiksi olimme valinneet MB-lattiat. Valu sujui nopeasti ja työn jälki oli hyvä. Valu alkoi klo 07:30 ja loppui 10:00. Valettavaa lattiapinta-alaa oli 177 m2.

Ei kommentteja: